Elkészítési idő: ~30 perc pácolás, ~30 perc sütés
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók (2 főre):
- 8 db roppanós virsli
- 2 db óriás tigriskifli
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 salátalevél
- 1 szár újhagyma
- 200g mozzarella
- majonéz, mustár, ketchup/csípős ketchup ízlés szerint
- pirított hagyma ízlés szerint
Húspác a virslikhez:
- 5 evőkanál napraforgó olaj
- kevés só (2 csipet)
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- 1 csapott teáskanál fokhagymapor
- bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- csilipaprika (elhagyható)
A virsliket egy éles késsel beirdalom. A pác hozzávalóit összekeverem egy nagyobb tálban. A húst és a szeletekre vágott hagymákat a pácba helyezem 30 percre. Grillserpenyőt kevés olajjal felforrósítom, a virsliket és a hagymákat (vörös és lila) megsütöm. A tigriskifliket kettévágom keresztben, majd hosszában is félig, hogy szét tudjam nyitni. Mustárt, ketchupot, majonézt kenek el rajta, ráhelyezem a saláta leveleket illetve az újhagyma karikákat. Végül erre kerül a virsli,mozzarella és a pirított hagyma.