Share

A tegnapi nap folyamán akadtam erre a játékra. A fejlesztők szerint multi platform sci-fi, MMO játék, vagyis androidon, iOs és PC-n is játszható lesz. Feltételezem egy közös account-al, így akár otthon is játszható PC-n ( ma délután jelenik meg Steam-en ), de akár utazás közben is építhetjük az űr karrierünket a mobiltelefonunkon.

Az aktuális űrállomásról kidokkolva az avatott szem egyből észre veszi az EVE Online-ra való nagyfokú hasonlóságot. Ezt a fejlesztők nem is nagyon akarják titkolni. Bővebben később…

Az alábbi írásban ezt a játékot szeretném kicsit bemutatni, mindenféle komoly szakmaiságot nélkülözve, csak amolyan első benyomás cikk formájában. Kedvcsinálónak. ( kéretik így kezelni az írásom.) A cikkben a játék androidos verziója látható, ami Emulátorral fut asztali PC-n. ( tegnap este mobiltelefonon toltam és ott is remekül fut ) Az utóbbi években elég sokat játszottam, foglalkoztam az EVE Online-al, így akarva-akaratlanul ahhoz fogom hasonlítani. 🙂 Én “katona” területen kezdtem, így a mérnöki és bányász dolgokról most nem lesz szó, mivel azok nekem is ismeretlenek.

A játék szeptember 10-én jött ki mobil platformra és ahhoz mérten egyszerű a kezelő felülete. Nagyon kényelmesen játszható egy ujjal vagy egérrel, csak néha zavaró az apróbetűs leírások olvasása, mégritkábban egy-egy nagyon kisméretű ikon eltalálása bütyök ujjal. 😀

Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zlongame.ov.sg&hl=en_US

Röviden egy sci-fi, MMO játékról van szó, amiben hatalmas “játéktér” áll rendelkezésünkre és vár felfedezésre, ugrókapukkal, féreglyukakkal. PVE jellegű küldetések ( nem tudom, hogy PVP van-e, vagy lesz-e benne ), de lehetünk a szokásos katona mellett, mérnök vagy éppen bányász is. 4 faj közül választhatunk, akik sztoriban és megjelenésben is eltérnek egymástól. Ugyanúgy, mint pl. a preferált fegyvereket illetően. ( Ugye EVE online… Itt is van railgun, blaster, missile vagy éppen laser fegyver)

Bedokkolva egy állomásra. A választott fajnak megfelelően különböző rendszerben kezdünk, ahol az elején elég sok tutorial jellegű PVE küldetést le letudnunk. Ezek után kapunk XP-t, Kreditet és fejleszthetjük a karaktert. Az EVE Online-hoz képest meglepően izgalmasak és változatosak ezek a küldetések, türhető animációkkal.
A karakter ablakon láthatjuk és kezelhetjük, hogy éppen milyen implant van beütletve, ami harci, védelmi és egyéb dolgokban erősítheti a karaktert vagy a hajót. ( Ugye EVE online… későbbiekben csak “Ugye EVE”. 😉 ) A skillpontjainkat, szintünket, hogy mivel, milyen szinten állunk. Értelemszerűen ha rakétás fajt választunk ( mert a rakéta mindig talál, ugye EVE 😛 ) akkor kezdetben felesleges, de ugyanakkor kitanulható a blaster skill is.
Attribútumok elosztására is van lehetőségünk.
Az Academy fülön belül a különböző skillpont elosztási lehetőségeket találjuk, amivel erősebbé és hatékonyabbá tehetjük a hajónkat harc közben.
A Licenses fülön a kitanulható hajótípusok, hajóosztályok vannak mind a 4 fajhoz. T1, T2, stb… Tegnap este a destroyert egyféle “küldetés” formájában kellett feloldani. Fogadd el, menj oda, ÖLJ!!! Ha sikerült, akkor feloldottad és meg is kaptad a ship hangárban.

Itt már gondolom mindenkinek látható, hogy ugye EVE! A hajók formája, az állomások kinézete, minden nyíltan az EVE-re hajaz. ( tegnap láttam stream-ben másik fajjal játszani egy stream-ert. Talán “ARAM” volt a születő rendszer neve, gótikus jellegű, arany színű íves állomással, amire csak az nem volt ráírva, hogy AMARR. Ez nem kifjezetten rossz amúgy. Felfoghatjuk egyfajta betanító vagy kedvcsináló játéknak az EVE Online-hoz. Egyszerűebb, de azért mégsem faék. Idővel talán a Second galaxy játékosok kedvet kapnak komolyabb szinten játszani ezt a stílust és akkor adja magát az EVE.

Ship hangar. A megszerzett hajókkal. Hajóparaméterekkel, cserélhető, módosítható fegyverekkel. ( Itt is ki lehet lőszer nélkül repülni 😉 ) A fegyvereknek van hatótávolságuk, sebzéstípusuk, tüzelési, újratöltési ciklus idejük. Cserélhető lőszertípus, kristály… A hajó cargojában szállíthatunk dolgokat.
A jó öreg mindig találó rakéta. A paraméterek tanulással/implanttal módosíthatóak, fejleszthetőek. A research fülön fejleszthetjük mi magunk is az adott fegyvert. Energiát és processzoridőt fogyasztanak. Itt talán csak “CAP stabil” hajóval lehet repülni.
Item “ware” hangar “house”.
A megszerzett lőszereinket, modulokat, implantot, nyersanyagot, és kb. mindent itt találunk. Innen használhatóak fel a hajóra, vagy éppen betolva fejbe, esetleg eladva. Igen! Van MARKET rész, ami itt MALL néven fut, így aki kereskedőnek született az is jól érezheti magát. Feltételezem itt van értelme a hajó cargo-nak, hogy egy a szívünkhöz nőtt jóféle lőszert/modult tudunk magunkkal vinni, ha éppen más rendszerbe megyünk és nem akarunk vásárolni ott. Vagy épen eladni akarjuk ott.
A Galaxia-ban lehet valós pénzért mindenféle földi jót venni, akinek erre van igénye és anyagi kerete. Ez egy kicsit olyan paytowin, de most ettől tekintsünk el. A játék ingyenesen játszható és én úgy is fogom játszani.
Az Ops menübe vannak a küldetések és itt lehet az értük járó jutalmat begyűjteni.
Bármilyen hihetetlen a MAP-on tudunk navigálni. Látjuk az éppen aktuális rendszert, valamint az ott található objektumokat, ugrókapukat ( ugye EVE ), WH-kat, amiket el tudunk érni és használni. Ha jól emlékszem, akkor talán 4900+ naprendszer van a játékban.

Galaxis útikalauz stopposoknak. 🙂 Csak egy része a képen, ahova utazhatunk. Láthatóak a rendszerek, régiók, stb.. Zöld, sárga, piros. High sec, low sec és … ( Ugye EVE )
Warp közben. Látható a fegyverzet kezelő, shiled, power stb.. booster modul aktiválója és a legnagyobb “lock target” gomb. A harc az nagyjából az orbit, lock, megszórni mindennel ( esetleg egy kis pajzsjavítás ) trió elvén működik. Viszont a skillek és modulok, implantok változatossága miatt itt is egyre ritkább lesz “két egyforma” harci tudású hajó. ( Ugye EVE )
A harc elég izgalmas. Van TPS nézet, célpont követés, de taktikai nézetre is van lehetőség. Ez még mindig az andoidos játék. Telefonon is ilyen – szerintem – elég látványos.
Ha kész a küldi, akkor begyűjtjük a jutalmat és irány a home station.

Van még corp alapítási lehetőség, amik szövetségekbe tömörülhetnek más-más standinggel egymás felé. Valamint még kb. 1001 féle dolog ( jó lehet nem pont ennyi 😛 ) amit lehet csinálni, állítani, cserélni….
Pár óra játékom van benne, szóval közel sem ismerem a játékot kivülről-belülről. Ennyit szerettem volna kedvcsinálónak.

Jó játékot mindenkinek!

Fly Safe! o7

Leave A Reply