Share

Előzmény

Gondolom sokakat már kezd idegesíteni a youtube egyre inkább reklámmal teli és egyre rosszabb szolgáltatásai a videó megosztás terén. Értem ez alatt, hogy a régi bufferelési módról áttértek egy dinamikus bufferelési módra, – ami engem rettentően idegesít – orba szájba adják a reklámokat videó előtt, után és közben is. Elindítok egy videót, bufferel egy kicsit, majd megáll. Ha elindítom a videót akkor is csak egy kevéssel jár a bufferelt tartalom előbb mint a lejátszott tartalom. Ez a youtube szerint hasznos, szerintem elég idegesítő.

Van megoldás, hogy vissza kapjuk a régebbi youtube megszokott funkcióit, mint például a teljes videó előtöltését (elindítom a videót, megállítom, várok és amikor letöltötte akkor már kedvemre tekergethetek bele), reklámok eltávolítása, praktikusabb oldal elrendezés és még megannyi funkció!

Megoldás

Egy bizonyos YePpHa megalkotta nekünk a Youtube Centert, ahol az előbb említett egyedi beállításokat elvégezhetjük. Ha úgy gondolod, megköszönheted neki azzal, hogy támogatod! Facebook oldala a projektnek!

A program nem más mint egy kiegészítő a mai népszerű böngészőkhöz. Telepítés után a youtube menüjében yt1a kis fogaskerékre kattintva már láthatjuk is a beállításait.  (Telepítés után elsőnek magától elindul)

yt2

Igen, jól látható, hogy magyar nyelven is tud a program és elég részletes leírás is tartozik hozzá! A leírás nyelvezete angol! A projekt GitHub oldala ide kattintva érhető el.

Képek a  program beállító felületéről:

(Kattins a képekre a nagyobb változatért)

Mint látható rengeteg beállítása van, többek között a már megszokott kérdésre is ad válasz: “Hogyan tölthetek le egy Youtube-os videót?” A válasz Youtube Center!  Kapunk egy gyors panelt is, ahol a már előzőleg beállított szolgáltatóval le lehet tölteni a videót különböző videó formátumokba vagy akár mp3-ba is, de állíthatunk be ismétlést vagy kép arányt is!

yt6
(Kattins a képekre a nagyobb változatért)

Letöltés

Firefoxhoz: Firefox Add-on
Telepítés: Sima csomagkezelőben telepítsd a programot!

Google Chromehoz: Chrome Add-on
Telepítés: Nyisd meg a Chomre beállítások menüpontot, majd bal oldalt válaszd ki a Bővítmények menüt, és oda húzd bele a letöltött fájlt!

Operához: Opera Add-on

Safarihoz: Safari Add-on

Maxthonhoz: Maxthon Add-on

Beállítások

Ha valaki nem szeretne bíbelődni a beállításokkal, akkor itt közzé teszem a saját beállításaimat.

YTCSettings_by_Gab_Bee_tm

Letöltöd, és kicsomagolod. Szinte alap beállítások csak, HD végződésűnél minden videót HD felbontásban próbál meg betölteni, az SD végződésűnél viszont mindent 480p-s felbontásban!

Beállítások importálása/exportálása:

Megnyitod a Youtube Centert, majd az Általános fülön a Beállítások Importálása/Exportálása részre kattintunk. A többi értelemszerű! 🙂

Ha tetszett ez a cikk, akkor oszd meg és uralkodj kövesd az oldalt, hogy több hasonló jellegű dologról is értesülj! 😉

Leave A Reply