Share

Szürke reggelen, egy szürke színű mikróval meg akartam melegíteni a fekete kávémat… Csak akartam, mivel az ajtó nyitó gomb egy kecses mozdulattal – ellenállás nélkül – beesett a készülékbe.

Szedjük szét és majd megoldjuk. ( meg kell említenem, hogy a rendelkezésre álló szerszámok száma elég korlátozott, de az elszántság annál nagyobb. ) Az pedig különösen nem hiányzik, hogy most új mikrót kelljen vásárolni.

Az első, amivel szembesültem, hogy a fedlapot a szokásos csillagcsavarok mellett kettő darab “speckó fejű” csavar is rögzíti. Csavarhúzó, feszítés, majd amikor annyira le tudtam nyomni/feszíteni a burkolatot a csavar alatt, hogy kicsit kiálljon, akkor fogóval szépen kicsavartam. Nem egy szép megoldás, de hatékony, és vissza is csavarható. (a konyhapolcon pedig úgysem látni a készülék hátulján)

IMG467

A házi szerelők munkáját megnehezítő csavar. Jól látni benne a kis fémdarabot, aminek hála nem megy bele a csillagfej. Valami “lyukas-imbusz” jellegű cucc kellene hozzá, de az nincs.

IMG469

Sebaj. A másikat már sokkal szebben és óvatosabban fogom kiszedni, mivel ismerem a mechanikáját. Ennyit az óvatosságról….

IMG472

Azért csak sikerült szebben kiszedni és természetesen ez is visszacsavarható állapotban maradt.

IMG471

A fedlap eltávolítása után egy szokásos belső fogadott.

IMG474

A fehér színű alkatrészt tolja be az ajtó nyitó gomb (1.) ami egy forgótengelyes műanyag elem (2.) segítségével oldja az ajtót rögzítő füleket és vezérel még egy mikrokapcsolót is. ( ha üzem közben kinyitod az ajtót, akkor megáll a melegítés ) Ez a forgó elem mozdult ki, kotyogott, stb… Háhááá… Megvan a probléma.

IMG47555

Nézzük meg újra, mert elsőre én sem vettem észre….

IMG47555555

Meg van a probléma elhárításának a lehetősége is. ( Amúgy az, hogy került oda? Kérdeztem elsőre…) Csak visszacsavarom a tengelyes részhez és kész. Pár perc után egy kósza gondolattól vezérelve kiszedtem teljesen a fekete alkatrészt. ( azelőtt azért nem akartam, hogy így biztosan könnyebb visszacsavarni bele a csavart ) Jah… hogy ez nem menetes!!!!! Akkor hogy került oda a csavar ??????? A fedlapból 8-at csavartam ki, azok megvoltak. Máshoz pedig nem nyúltam.  Ekkor láttam, hogy itt bizony mechanikai törés van, feltehetően anyagfáradás miatt.

IMG476IMG477

Első “gányolási kísérlet” az volt, hogy bevetjük a mágikus pillanat ragasztót. Rögzítette is valamennyire, egészen az első ajtó nyitási kísérletig. Olyan erős a mechanika rugója, hogy egyből lepattant az oda ragasztott rész.

Összefoglaló: a készülék szétszedve, a hiba feltárva, javítása még megfelelő szerszámokkal is lehetetlen! Lehetne szerezni talán valahonnan ( vagy nem ) olyan kapcsoló és ajtó nyitó elemet, de nem éri meg az utánajárást.

Új mikrohullámú sütő megvásárolva!

 

2 hozzászólás

Leave A Reply