Hozzávalók: (4-6főre)
20 dkg húsos szalonna
3-4 közepes fej vöröshagyma
20 dkg szárazkolbász
15-20 dkg füstölt sonka
1 üveg (720ml) natúr lecsó
1 fej karalábé
3 szál sárgarépa
12-13 db közepes nagyságú burgonya
500gramm fodros nagykockatészta
Só, bors, ételízesítő, csemege pirospaprika ízlés szerint
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A felvágott sonkát, kolbászt szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük, sót, ételízesítőt, pirospaprikát és borsot adunk hozzá.
Majd az egész üveg lecsóval pár percet főzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Rendszeresen megkeverve főzzük, ha elfőtte a levét pótoljuk. Végül a száraz tésztát adjuk hozzá, a bő lében kevergetve, hogy ne ragadjon le készre főzzük. Tűzről levéve pár percet állni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánunk!